Rafting Tarom! Ture svaki dan!
Izlet Velenići

Jahanje

Ferata

Zipline

Program

Jahanje

Konjički klub Velenići udaljen je 40km od Foče. Nalazi se u samom kanjonu reke, svojim prostranstvom nudi veliki broj staza za terensko jahanje. Veliki broj vidikovaca sa pogledom na planine poput Durmitora, Maglića, Bioča i Zelegore.  Idealno je mesto za sve ljubitelje jahanja i aktivog odmora u prirodi.

Za Vas smo izdvojili upoznavanje i jahanje konja arapske pasmine. Jahanje konja je omogućeno i za one iskusnije, kao i za manje iskusnije jahače. Za one manje iskusnije preporučujemo upoznavanje i jahanje u ograđenom prostoru, uz pratnju vodiča. Dok oni sa više iskustva idu posebnim stazama koje se nalaze u blizini konjičkog kluba.

Aktivnost traje od 40 minuta do sat vremena.

Takođe, u KK Velenići imate i mesto za odmor, gde možete odmoriti, popiti piće i uživati u savršenom pogledu na kanjon.

Vožnja od kampa do Velenića traje oko sat vremena, tako da je za ceo izlet potrebno izdvojiti pola dana.

Ferata i zipline

Via ferata je italijanski naziv za obezbeđenu planinsku stazu, kroz teško pristupačne stenovite terene. Via ferata u prevodu znači gvozdeni put. Sastoji se najčešće od metalnih stubaca, čeličnih sajli, koje se pružaju uzduž puta, gvozdenih klinova i lestvica pričvršćenih za stenu.

Prve ferate nastale su u Italijanskim Dolomitima, gde su nekada alpinistički usponi opremani čeličnim sajlama i rukohvatima, te tako prilagođavani i za planinare koji nisu alpinisti. Poslednjih deset godina dogodila se prava ekspanzija ferate. U svetu ih je više od hiljadu, od čega je samo na Dolomitima sto osamdeset.

Obavezan dio opreme su: kaciga , rukavice, penjački pojas, na koji se spaja najvažniji dio opreme specifična za ferate, a to je amortizer energije. Opremu dobijate po dolasku u Konjički klub.

Ferata počinje usponom na stenu, na koju se nastavlja viseći žičani most, koji je prava atrakcija, a završava se zipline-om dužine 308m.

 

 

Cena izleta:

30€

Doplata za aktivost:

Ferata i zipline 35€ Jahanje 25€

  • Prevoz od kampa do Velenića
  • Prevoz nazad do kampa
  • Odabrana aktivnost
  • Vodiči tokom izleta
  • Oprema za feratu

*Cena je za izlet po osobi

*Potrebno je minimum 5 osoba za izlet

*Ukoliko je broj manji može da se doplati radi ostvarenja izleta